Σεμινάριο αναζήτησης του εαυτού
May 13, 2024
8:00 pm
Λευκωσία
Ορειάδων 8 , Στρόβολος

Παρόλο που το σωκρατικό «Γνώθι σαυτόν» είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια ως μία από τις αρχαιότερες και (θεωρητικά) αυτονόητες επιταγές στην ιστορία του πολιτισμού, λίγοι είναι αυτοί που κατανοούν το τι πραγματικά σημαίνει. Κι όμως, σύμφωνα με τον Καρλ Γιούνγκ, η ανάγκη για αυτογνωσία είναι έμφυτη και επιτακτική.

Με αυτό το σεμινάριο αυτογνωσίας, θα επιχειρήσουμε ένα φιλοσοφικό ταξίδι προς τον εσωτερικό Εαυτό, με στόχο να αναγνωρίσουμε τις βαθύτερες αιτίες των όσων συμβαίνουν μέσα μας αλλά και γύρω μας.  Στόχος είναι να σπάσουμε τα δεσμά αυτών που «νομίζοντας» ότι μας δεσμεύουν και να φτάσουμε στο σημείο να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.

Ανακαλύπτοντας την αιτία, αναγνωρίζουμε τον σκοπό της ύπαρξης και καταφέρνοντας να βρούμε την εσωτερική πηγή καλοσύνης που αναβλύζει μέσα μας, ο κόσμος ομορφαίνει και έτσι τελικά γίνεται κατανοητό πως όλα υπάρχουν για κάποιον ανώτερο σκοπό.

Στο σεμινάριο εμπεριέχονται και δια-δραστικά κομμάτια όπως πρακτικές ασκήσεις ψυχολογίας και τεστ που θα μας βοηθήσουν να δούμε ξεκάθαρα τον τρόπο που λειτουργούμε και αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό και τον κόσμο γύρω μας.

Η παρουσίαση του σεμιναρίου θα γίνει στις 13/05 και 18/05 στους χώρους του οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» Ορειάδων 8, Στρόβολος και Ιπποκράτους 18Α, κέντρο Λευκωσίας, αντίστοιχα.  Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 96797423.

Βρείτε μας στο…

Web | Facebook | Instagram | YouTube | TikTok